vrijdag 17 december 2010

Mr. C. Assers handleiding tot de beoefening van het Nederlands Burgerlijk Recht = Asser-serie. 2: Rechtspersonenrecht

 Auteur/Vervaardiger  Asser, C. (1843-1898)  Solinge, Gerard van (1962-)  Nowak, R.G.J.
 Editie 3e dr., [bijgew. tot 1 maart 2009]
 Uitgever  Deventer : Kluwer
 Jaar 2009
 ISBN 9789013004328 (geb.)

Boek in de HVA catalogus

Korte beschrijving

Dit standaardwerk voor ondernemingsrechtelijk Nederland van de hand van 
prof.mr. J.M.M. Maeijer is ingrijpend herzien door een nieuw auteursteam. 

In deze derde druk worden de naamloze en besloten vennootschap behandeld. Aan de orde komen de oprichting; het kapitaal en vermogen; de aandelen; de algemene vergadering; het bestuur; de raad van commissarissen; de structuurvennootschap; fusie, overname en openbaar bod; beschermingsconstructies en certificering; de uitkoop- en verkoopregeling; de geschillenregeling; het enquêterecht; en concernverhoudingen. Deze onderwerpen zijn hoofdzakelijk geregeld in Boek 2 BW.

Als onderdeel van de nieuwe opzet van de Asser-serie zal dit boek voortaan deel 2-II* van de serie vormen (voorheen deel 2-III). Gelet op de omvang van het boek zijn de onderwerpen die voor alle rechtspersonen gelden afgesplitst naar het algemene deel 2-I* (voorheen deel 2-II). Het betreft de jaarrekening, winstvaststelling en winstbestemming; de ondernemingsraad; statutenwijziging, omzetting en ontbinding; juridische fusie en splitsing. Daarnaast is besloten om een nieuw deel 2-III* te creëren waarin de overige rechtspersonen worden behandeld (de vereniging, de coöperatie, de onderlinge waarborgmaatschappij, de stichting, de Europese vennootschap, etc.).

Ook afgezien van het voorgaande zijn alle nummers in deel 2-II* ingrijpend herzien. Voor de toegankelijkheid is ervoor gekozen om de nummers op te delen en elk nummer te voorzien van een cursieve tekst waarmee de kern van het desbetreffende nummer wordt weergegeven.


bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten