donderdag 16 december 2010

Mr. C. Asser's handleiding tot de beoefening van het Nederlands Burgerlijk Recht = Asser-serie. 7: Bijzondere overeenkomsten - C. Asser & G.J.J. Heerma van Voss

Auteur: C. Asser & Guus Heerma van Voss

Uitgever: Deventer: Kluwer

Jaar van uitgave: 2008

Collatie: 358 p 25 cm

ISBN: 9789027153432

Boek in HVA catalogus


Korte beschrijving


Sinds de laatste bewerking van het arbeidsrecht door Prof. mr. L.J.M. de Leede in 1994, is het arbeidsrecht ingrijpend veranderd. In 1997 is titel 7.10 Nieuw BW ingevoerd, waarbij de bepalingen grondig werden gemoderniseerd. In 1999 heeft de Wet Flexibliliteit en zekerheid het ontslagrecht en de regelingen voor flexibele arbeidsrelaties ingrijpend gewijzigd.
Daarnaast is de stroom jurisprudentie ten opzichte van de afgelopen decennia enorm toegenomen. Als gevolg daarvan is sprake van een grotendeels nieuwe bewerking van de materie die nu voor het eerst als zelfstandig deel in de Asser-serie wordt gepubliceerd De oorspronkelijke opzet is gehandhaafd, waarbij de bepalingen van het BW zo veel mogelijk op de voet worden gevolgd, terwijl andere wetten op relevante plaatsen kort worden besproken.
In deze eerste druk ligt de nadruk op het geldende Nederlandse recht en in het bijzonder de rechtspraak van de Hoge Raad. In aansluiting op de nieuwe opzet van de Asser-serie is daarbij ruim aandacht besteed aan de invloed van Europees arbeidsrecht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten