donderdag 10 november 2011

Handreikingen voor de scheidingsbemiddelaar / Weimar en ten Hoedt

Titel: Handreikingen voor de scheidingsbemiddelaar
Onderdeel van: NMI kennisreeks
Auteurs: Weimar, Jocelyn  Hoedt, Francine ten
Jaar: 2011
Boek in de HVA Catalogus

Korte beschrijving
Wanneer een scheiding onvermijdelijk blijkt, hebben de partners vaak geen idee welke gevolgen en impact het opbreken van gezin heeft, en wat er allemaal bij een scheiding komt kijken. Het gaat niet alleen om het juridisch verbreken van een overeenkomst of om het feitelijke ontbinden van een huwelijk of samenlevingsverband, maar ook om het fysiek en gevoelsmatig uit elkaar gaan. Om nog maar te zwijgen over alle problemen rondom alimentatie, omgangsregeling en de verdeling van de gezamenlijke boedel, los van de impact die de scheiding op de kinderen zal hebben en de (emotionele) uitwerking op de scheidende partners zelf.
Handreikingen voor de scheidingsbemiddelaar behandelt het bovenstaande en biedt inzicht in het scheidingsproces om partners te helpen hun scheiding op een respectvolle manier vorm te geven.
De auteurs bespreken drie processen waaruit een doorsnee echtscheiding bestaat: de praktische kant van de scheiding vanuit de scheidingsbemiddelaar, de emotionele scheiding en de juridische scheiding. Een apart deel is gewijd aan kinderen. Het boek besluit met een hoofdstuk met voorbeelden die laten zien hoe het in de praktijk eraan toe kan gaan en met welke issues de scheidingsbemiddelaar te maken kan krijgen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten