maandag 22 april 2013

Rechtsbescherming en bestuurlijke voorprocedure / M. Schreuder-Vlasblom.

Titel: Rechtsbescherming en bestuurlijke voorprocedure
Serie: Recht en Praktijk. Staats- en bestuursrecht ; 3
Auteur: M. Schreuder-Vlasblom.
Jaar: 2013
Klik hier voor boek in HvA-catalogus

Beschrijving
Dit boek geeft een op de praktijk gerichte beschrijving van de bezwaar- en beroepsprocedures tegen bestuursbeslissingen die in de Awb en de daarop aansluitende wettelijke procesregelingen zijn opengesteld en geregeld. Dit bestuursprocesrecht wordt behandeld als onderdeel van het bestuursrecht, dat zich richt naar de eigen aard van dat rechtsgebied. Wat betreft de rechterlijke procedures wordt vandaar uit aandacht besteed aan de overeenkomsten met civiel- en strafrechtelijke procedures.

De rechtspraktijk worstelt in theoretische leerstukken. In het inleidende hoofdstuk worden de hoofdlijnen daarvan aangegeven. In de volgende hoofdstukken komt de theorie nader aan de orde, waar dat voor een goed begrip van de rechtspraktijk noodzakelijk is.

In hoofdstuk 1 wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van het stelsel van bestuursrechtelijke rechtsbescherming, de huidige stand van de ontwikkeling en de actuele discussie over de toekomst daarvan. Hoofdstuk 2 beschrijft de toegang tot dat stelsel. De hoofdstukken 3 en 4 zien op de bestuurlijke voorprocedures en op de procedure voor de rechter in eerste
aanleg. Hoofdstuk 5 ziet op het bestuursrechtelijk kort geding. Het boek sluit af met een beschrijving in hoofdstuk 6 van het geding voor de bestuursrechter in hogere aanleg.

In deze geheel herziene vijfde druk zijn uiteraard de nieuwe ontwikkelingen rondom de Wet aanpassing bestuursprocesrecht meegenomen. Klik hier voor meer informatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten