vrijdag 5 april 2013

Basisboek interviewen. Handleiding voor het voorbereiden en afnemen van interviews / Ben Baarda, Monique van der Hulst en Martijn de Goede



Titel: Basisboek interviewen. Handleiding voor het voorbereiden en afnemen van interviews
Auteurs: Ben Baarda, Monique van der Hulst en Martijn de Goede
Jaar: 2012

Klik hier voor het boek in de HvA-catalogus


Het Basisboek Interviewen geeft veel concrete aanwijzingen voor het opzetten en afnemen van interviews. Het is vooral geschreven voor studenten in het hbo en wo, maar ook heel geschikt voor mensen die beroepshalve interviews moeten afnemen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Er is veel aandacht besteed aan de didactische opbouw van het boek. De theorie wordt toegelicht met voorbeelden vanuit verschillende disciplines. De hoofdstukken beginnen met de doelen en begrippen die behandeld worden en een casus en eindigen met een samenvatting. Aan de hand van gerichte opdrachten, die ook op de website staan, kan de gebruiker stap voor stap aan de opzet van een eigen interview werken en de eigen interviewkwaliteiten evalueren.

Wijzigingen ten opzichte van de tweede druk:

Niet ייn doorlopende casus maar wisselende casussen uit verschillende disciplines aan het begin van ieder hoofdstuk.

Naast de vertrouwde informatie over hoe een interview op te zetten en uit te voeren, bevat het boek op basis van de ervaringen van de auteurs nog meer tips.

De opbouw van het boek volgt nog meer de tijdslijn van de opzet en uitvoering van interviews.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten