vrijdag 5 april 2013

PS-Special 2012-4: Wet gemeentelijke schuldhulpverlening / Kyra Kranendonk-von Weersch



Titel: PS-special 2012-4 Wet gemeentelijke schuldhulpverlening 2012
Auteur:  Kyra Kranendonk-von Weersch
Jaar: 2012

Klik hier voor het boek in de HvA-catalogus


Begin 2009 werd het wetsvoorstel Wet gemeentelijke schuldhulpverlening bij de Tweede Kamer ingediend. Het wetsvoorstel beoogt gemeenten de verantwoordelijkheid voor schuldhulpverlening te geven. Het belangrijkste doel van de wet is de gemeentelijke schuldhulpverlening effectiever te maken. De beoogde wet is (zeer) summier en biedt weinig handvatten voor de dagelijkse uitvoeringspraktijk. De implicaties van de wet en de toelichting van de wetgever zijn des te interessanter en komen daarom in deze PS Special uitgebreid aan bod.

In deze PS Special wordt het wetsvoorstel Wet gemeentelijke schuldhulpverlening in twee delen gepresenteerd. Deel I behandelt de onderwerpen die de wetgever in het wetsvoorstel heeft geregeld of in de toelichting aan bod komen. Zo is er onder meer aandacht voor de aanvraag, wacht- en doorlooptijden, de verplichtingen van de schuldenaar, de regierol van de gemeente en de instrumenten die een gemeente kan inzetten.

Deel II bevat de volledige tekst van het wetsvoorstel en een artikelsgewijze, verduidelijkende toelichting bij elk artikel. De toelichting is gebaseerd op officiële kamerstukken die betrekking hebben op het wetsvoorstel.

Deze PS Special is een interessant naslagwerk voor beleidsmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers, consulenten en andere partijen die zich bezighouden met schuldhulpverlening.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten