donderdag 7 februari 2013

Schrijven van beleidsnotities - Rinke Berkenbosch en Willem Koetsenruijter


Titiel: Schrijven van beleidsnotities : handleiding voor het opstellen van korte adviesteksten over beleid
Auteurs: Rinke Berkenbosch, Willem Koetsenruijter
Jaar: 2013
Klik hier voor boek in HvA-catalogus

Beschrijving

Schrijven van beleidsnotities is een compacte en praktische handleiding voor iedereen die in de huidige of toekomstige beroepspraktijk beleidsnotities maakt.

In vijf hoofdstukken wordt uiteengezet hoe een schrijver een gebruiksvriendelijke tekst kan opstellen. Uitgangspunt is dat de lezer snel zijn weg moet kunnen vinden tussen centrale vraagstelling, argumenten, overwegingen, conclusies en aanbevelingen. Er wordt veel aandacht besteed aan een toegankelijke structuur: hoe formuleer je een eenduidige centrale vraag, en hoe deel je de tekst in hoofdstukken, paragrafen en alinea's met voorop geplaatste kernzinnen in?

Schrijven van beleidsnotities behandelt de volgende onderwerpen:

De beleidsnotitie in het beleidsproces
De centrale vraag
Tekstschema's
Alinea-indeling
De presentatie
De beknoptheid in combinatie met de praktische oefeningen maken Schrijven van beleidsnotities bij uitstek geschikt voor korte, modulair opgebouwde cursussen in diverse universitaire en hbo-opleidingen. Een bijlage met vier casussen voorziet in extra oefen- of toetsmateriaal.

In deze vernieuwde 4e editie zijn alle voorbeelden aangepast, is de inhoud geactualiseerd en is er op verzoek van docenten een zesde hoofdstuk toegevoegd over begrijpelijkheid op zinsniveau.

Op www.schrijvenvanbeleidsnotities.noordhoff.nl vindt u:

Oefeningen
Antwoorden op de oefeningen en casussen in het boek

Klik hier voor meer informatie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten