woensdag 20 februari 2013

Asser-serie, deel 7 - V (Bijzondere overeenkomsten - Arbeidsovereenkomst) / G.J.J. Heerma van Voss (bewerking)



Titel: Mr. C. Assers handleiding tot de beoefening van het Nederlands Burgerlijk Recht
Deel: 7: Bijzondere overeenkomsten, Deel V: Arbeidsovereenkomst
Auteur:  G.J.J. Heerma van Voss (bewerking)
Jaar: 2012

Klik hier voor het boek in de HvA-catalogus


Sinds de eerste druk uit 2008 is veel jurisprudentie over het arbeidsrecht gepubliceerd. De belangrijkste daarvan, met name van de HR en het HvJ EU, zijn in deze druk verwerkt. Daaronder valt onder meer de belangrijke rechtspraak over de schadevergoeding bij kennelijk onredelijk ontslag.

De wetgeving is gewijzigd door onder meer de invoering van een nieuwe vakantieregeling. Ter implementatie van het Maritiem Arbeidsverdrag 2006 van de Internationale Arbeidsorganisatie zijn de nieuwe afdelingen 12 en 12A van titel 7.10 vastgesteld, die handelen over de zee-arbeidsovereenkomst en de arbeidsovereenkomst in de zeevisserij. Vooruitlopend op de verwachte invoering van deze afdelingen in de loop van 2012 zijn zij thans reeds verwerkt in twee nieuwe hoofdstukken 13 en 14. Dientengevolge zijn de hoofdstukken 13 en 14 uit de eerste druk en de daarin voorkomende randnummers vernummerd.

De nadruk ligt in dit deel op het geldende Nederlandse recht en in het bijzonder de rechtspraak van de HR. Daarnaast is ruim aandacht besteed aan de invloed van het Europese arbeidsrecht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten