donderdag 21 februari 2013

Hoofdstukken sociaal recht / C.J. Loonstra


Titel: Hoofdstukken sociaal recht
Auteur: C.J. Loonstra
Jaar: 22e [geactualiseerde] dr cop. 2013
Klik hier voor boek in HvA-catalogus

Beschrijving

Hoofdstukken Sociaal Recht is een standaardwerk voor het hbo in Nederland. Na bestudering van dit boek is de student in staat allerlei arbeidsrechtelijke problemen die zich in een onderneming aandienen, te herkennen en in beginsel op te lossen.

Hoofdstukken Sociaal Recht kent een eenvoudige betoogtrant waarin de auteur alle relevante aspecten in eigen bewoordingen kort weergeeft. De stof kan meteen praktisch toegepast worden. Ieder hoofdstuk wordt met een begrippenlijst, open vragen en meerkeuzevragen afgesloten.

De indeling van het boek is als volgt:

De definitie van de arbeidsovereenkomst
De inhoud van de arbeidsovereenkomst (loon, ziekte, proeftijd, concurrentiebeding e.d.)
Het ontslagrecht
Werkloosheid en ziekte
Cao-recht
Collectieve acties (stakingsrecht)
Medezeggenschap (WOR)
Arbeidsbescherming (arbeidstijden en arbeidsomstandigheden)
Arbeidsverhoudingen
Ambtenarenrecht
Internationaal sociaal recht (ILO, EU).
In de 22e druk van Hoofdstukken Sociaal Recht is nieuwe wetgeving verwerkt (zoals inschrijvingsplicht uitzendbureaus in het handelsregister) en zijn voorts recent gewezen arresten van de Hoge Raad verwerkt. Bovendien is het leerstuk ‘werkgeversaansprakelijkheid voor verkeersongevallen tijdens het werk’ opgenomen en is enige aandacht besteed aan sociaal-politieke ontwikkelingen als de aangekondigde wijziging van het ontslagrecht, de onrust binnen de vakcentrale FNV, het wetsvoorstel normalisering van de ambtelijke status. Klik hier voor meer informatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten