vrijdag 7 december 2012

Kernzaken Staatsrecht / Mike Bindraban en Bram Kratsborn



Titel: Kernzaken Staatsrecht
Auteurs: Mike Bindraban en Bram Kratsborn
Jaar: 2012

Klik hier voor het boek in de HvA-catalogus


In Kernzaken staatsrecht wordt op hoofdlijnen een overzichtelijk beeld geschetst van het Nederlandse staatsrecht. Aan de hand van het begrip 'democratische rechtsstaat' wordt op een toegankelijke wijze inzichtelijk gemaakt welke organen, onder welke voorwaarden, gerechtigd zijn tot het stellen van geldende regels in de Nederlandse rechtsorde. Hiertoe worden de samenstelling, de inrichting en de bevoegdheden van de Nederlandse staat en zijn organen nader en op kernachtige wijze onder de loep genomen.

Door de belangrijkste onderwerpen van het Nederlandse staatsrecht beknopt, maar volledig te behandelen en aan te vullen met relevante voorbeelden en jurisprudentie is het boek voor een student of beroepsbeoefenaar bij uitstek geschikt om snel en gericht (kort voor een college of overleg) inzicht te verkrijgen in een bepaald staatsrechtelijk onderwerp.

Het boek is in eerste instantie bestemd voor juridische opleidingen in het hoger onderwijs (bachelor- en masterfase), maar is door de opzet en schrijfstijl ook toegankelijk voor een ieder die in welke hoedanigheid dan ook geïnteresseerd is in het Nederlandse staatsrecht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten