donderdag 25 augustus 2011

Crisis : risico’s voor de multiculturele samenleving - Crisis : risico’s voor de multiculturele samenleving / Sadik Harchaoui & Jelle van der Meer

Auteur: Sadik Harchaoui & Jelle van der Meer

UItgever: Utrecht : FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken

Jaar van uitgave: 2009

ISBN: 9789067347822

Boek in HvA catalogus



Korte beschrijving:

Over een crisis zijn veel verhalen te vertellen. Dat geldt zeker voor een crisis die zich nog aan het voltrekken is. De analyse in ‘Crisis; risico’s voor de multiculturele samenleving’ gaan de auteurs Sadik Harchaoui en Jelle van der Meer in op de gevolgen van de huidige economische crisis voor de multiculturele samenleving, op basis van een vergelijking met vorige crises.
Nu al zichtbaar is dat niet-westerse allochtonen onevenredig meer getroffen worden door de toenemende werkloosheid. Weliswaar minder hard dan in de jaren tachtig, maar de maatschappelijke risico’s ervan zijn ditmaal groter. Dat is het gevolg van de concentratie van allochtone risicogroepen in achterstandswijken van grote steden.
De auteurs werpen de vraag op of allochtonen hun marginalisatie net zo lijdzaam zullen ondergaan als in de jaren tachtig. Deze crisis valt bovendien samen met groeiende polarisatie langs etnische en religieuze lijnen, wat tot gemeenschappen kan leiden die met de ruggen naar elkaar toestaan.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten