maandag 4 april 2011

Huiselijk geweld in Nederland : overkoepelend syntheserapport van het vangst-hervangst-, slachtoffer- en daderonderzoek 2007-2010 - H.C.J. van der Veen & S. Bogaerts

Auteur: H.C.J. van der Veen & S. Bogaerts

Uitgever: Den Haag : Boom Juridische uitgevers

Jaar van uitgave: 2010

ISBN: 9789089744043

Boek in HvA catalogus


Korte beschrijving:

Huiselijk geweld in Nederland biedt inzicht in de aard en omvang van huiselijk geweld in Nederland in 2010. Het rapport integreert de belangrijkste conclusies van drie onderzoeken die het WODC tussen 2007 en 2010 liet uitvoeren in het kader van het landelijke onderzoek huiselijk geweld. Het betreft een omvangschatting, een slachtofferonderzoek en een daderonderzoek. De omvangschatting brengt het jaarlijkse aantal slachtoffers en daders van huiselijk geweld in kaart. Het slachtoffer- en het daderonderzoek bieden inzicht in de kenmerken van slachtoffers en daders van huiselijk geweld, het geweld waarmee ze te maken hadden en hun hulpzoekgedrag. Het daderonderzoek biedt daarenboven inzicht in de recidive van daders van huiselijk geweld.

In het syntheserapport worden de conclusies van de deelonderzoeken huiselijk geweld in onderlinge samenhang en in samenhang met andere relevante onderzoeksresultaten gebracht en op waarde geschat. Ook bevat het rapport de resultaten van enkele nieuwe analyses.

Doelgroep
Dit boek is bestemd voor criminologen en beleidsmedewerkers van het ministerie van Justitie, van Volksgezondheid, Wel zijn en Sport en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten