dinsdag 2 november 2010

Huurgeschillen ontleed: Het huurrecht toegankelijk gemaakt voor huurder en verhuurder - Mr. F.C.P. Teeuw

Huurgeschillen ontleed: Het huurrecht toegankelijk gemaakt voor huurder en verhuurder
Mr. F.C.P. Teeuw
Delft: Eburn
2010
686 p 24 cm
ISBN: 9789059723726
Boek in de HVA Catalogus






Korte beschrijving
Huurgeschillen ontleed is het eerste boek in Nederland dat de actuele jurisprudentie over de meest voorkomende problemen met betrekking tot gehuurde woon- en bedrijfsruimte in begrijpelijke taal ontsluit, zowel voor de huurder, als voor de verhuurder.
De onderwerpen zijn logisch naar thema verdeeld en voorzien van kernachtige antwoorden op vragen uit de praktijk. Deze antwoorden worden veelvuldig geïllustreerd met gerechtelijke uitspraken. De onderdelen “incasso van huurvorderingen” en “de beknopte handleiding procederen” stellen de lezer in staat veel voorkomende juridische problemen zonder inschakeling van een externe deskundige op te lossen. De wettelijke regelingen worden op een heldere wijze uitgelegd zodat men begrijpt hoe er in de wet en de rechtspraak over bepaalde problemen op het gebied van huurrecht wordt gedacht. De juridische termen worden bovendien in een definitielijst verklaard. Daarmee is Huurgeschillen ontleed niet alleen een onmisbaar handboek voor de professional, maar ook voor de leek.
De inhoud sluit nauw aan op de tekst van de website Huurgeschil.nl. De lezer kan alle aangehaalde wetsartikelen en uitspraken uit het boek integraal op de website bekijken. De website wordt regelmatig van nieuwe uitspraken voorzien. 
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten