vrijdag 18 januari 2013

Arbeidsovereenkomst en insolventierecht / P.R.W. Schaink



Titel: Arbeidsovereenkomst en insolventierecht
Auteur:  P.R.W. Schaink
Jaar: 2012

Klik hier voor het boek in de HvA-catalogus


Het snijvlak tussen het insolventierecht en het arbeidsrecht is groter dan men vaak beseft. Faillissementen leiden niet zelden tot een 'doorstart'. Daarin manifesteert zich op het scherp van de snede de tegenstelling tussen de belangen van de werknemers en die van de in afgeslankte vorm voortgezette onderneming.

De rechtspraak geeft de contouren aan van wat in deze kan en niet kan. Dat geldt ook ten aanzien van concurrentiebedingen èn voor wat men een lakmoesproef van het insolventierecht zou kunnen noemen: de vraag of een faillissement wegens omzeiling van werknemersbescherming vernietigbaar is, alsmede of verhaal van schade op derden mogelijk is.

Over deze en andere onderwerpen - waaronder faillissementsprocesrecht en internationale aspecten - is verspreid gepubliceerd, terwijl een stroom jurisprudentie is verschenen. De auteur, zowel geverseerd in het arbeidsrecht als veelvuldig benoemd bewindvoerder/curator, heeft getracht voor de praktijk deze materie in een overzichtelijk en samenhangend geheel bijeen te brengen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten