vrijdag 12 oktober 2012

Ethiek en het juridisch beroep / Marc Loth en Jeanne Gaakeer


Titel: Ethiek en het juridisch beroep
Auteurs:  Marc Loth en Jeanne Gaakeer
Jaar: 2007

Klik hier voor het boek in de HvA-catalogus


Eens waren de juridische beroepen een rustig bezit. De advocaat, de notaris en de rechter waren notabelen; gezaghebbend, achtenswaardig en vooral belangeloos. Dit beeld van de juristerij is grondig gewijzigd. De kranten staan vol incidenten: rechters met verstrengelde belangen, advocaten die zand in de machine strooien, en notarissen die worden verdacht van fraude. Is dit alleen maar de beeldvorming of is er meer gaande? Wat is er aan de hand met de juridische beroepen? En wat betekent dit voor de juristen en de dilemma's die zij in hun dagelijkse praktijk tegenkomen? Deze en verwante vragen staan centraal in dit boek.

Marc Loth is hoogleraar Inleiding tot de rechtswetenschap en Rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam en rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Den Haag.
Jeanne Gaakeer is bijzonder hoogleraar Rechtstheorie en universitair hoofddocent Inleiding tot de rechtswetenschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en rechter in de Rechtbank Middelburg.
professionele dilemma's.

Bron


Geen opmerkingen:

Een reactie posten