maandag 10 oktober 2011

Projectmanagement - Roel Grit

Titel: Projectmanagement
Auteur: Roel Grit
Jaar: 2011, 6e druk
Klik hier voor boek in HvA-catalogus

Korte beschrijving
Met het boek Projectmanagement maak je op een praktische manier kennis met projectmatig werken. Voor deze zesde druk is uitgebreid onderzoek gedaan. Suggesties over verbeterpunten zijn in de herziening verwerkt. Zo is er meer aandacht voor risicomanagement en is er een nieuw hoofdstuk, 'Zo doe je een project', toegevoegd. Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot digitale ondersteuning op de website behorend bij het boek.

In de eerste helft van het boek wordt een korte theoretische inleiding over projectmatig werken gegeven, hoe het kan worden toegepast en hoe een project succesvol kan worden afgesloten. De tweede helft is een praktisch handboek, met een aantal hulpmiddelen en vaardigheden om projecten succesvol aan te pakken. Een aantal van deze vaardigheden is ook bruikbaar in andere contexten dan projectmatig werken.

Bij het boek hoort een website met casuïstiek, het softwareprogramma PM Toolbox, tools en formats waarmee je bijvoorbeeld een plan van aanpak, een risicoanalyse en een tijdverantwoording kunnen maken. Nieuw toegevoegd zijn de webcolleges over een aantal thema's bij Projectmanagement en de toetsen voor met feedback en studieadvies. Van dit boek is ook een Engelstalige editie beschikbaar: Project Management, A practical approach. Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten