maandag 3 oktober 2011

Aanbesteden doe je zo - van der Horst & Schenk

Titel: Aanbesteden doe je zo : praktisch handboek voor aanbesteders en inschrijvers
Auteur: Horst, H.J. van der  Schenk, Mary-Ann
Jaar: 2010, 3e geheel herziene en geactualiseerde druk
Boek in de HVA Catalogus

Korte beschrijving
Aanbesteden van overheidsopdrachten is een lastige materie. De vrees voor procedures heeft geleid tot een forse juridisering van dit vakgebied. Maar in het handboek Aanbesteden doe je zo benaderen de auteurs aanbesteden vanuit het bedrijfseconomisch inkoopproces. Dat wil zeggen dat eerst een antwoord gevonden moet worden op de vraag wat ingekocht moet worden. Pas dan komen de verschillende elementen van het inkoopproces in chronologische volgorde aan bod: aanbestedingsstrategie, wijze van specifi ceren, contractvorm, de eisen waaraan de leverancier moet voldoen en zijn aanbieding.
Dit boek is een volledig herziene versie van Aanbesteden!?, waarvan de tweede druk in 2008 verscheen. Vrijwel alle voorbeelden zijn vervangen. Nieuwe onderwerpen zijn duurzaamheid en de ondernemende overheid. Verder is er
veel aandacht voor de nieuwe Aanbestedingswet. Een nieuw hoofdstuk behandelt de voorbereiding van een aanbesteding, met onder meer aandacht voor contractvormen en risicoanalyses.
De beide auteurs leiden de lezer aan de hand van praktijkvoorbeelden, begrijpelijk geschreven jurisprudentie en schema’s door het aanbestedingsproces. Zij laten zien welke valkuilen er zoal zijn en dat doelmatigheid en rechtmatigheid hand in hand gaan.
Het boek richt zich op hen die bij overheidsinstanties en nutsbedrijven betrokken zijn bij aanbesteden. En het geeft leveranciers een goede mogelijkheid om in de keuken te kijken van de inkopende overheid.
Mr. Hein van der Horst en mr. drs. Mary-Ann Schenk zijn verbonden aan het bureau PPS Adviseurs Overheidsopdrachten. Zij begeleiden overheden en nutsbedrijven sinds 1992 bij complexe aanbestedingsvraagstukken. Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten