maandag 3 september 2012

Socialezekerheidsrecht begrepen / H.C. Geugjes en J. Heinsius

Titel: Socialezekerheidsrecht begrepen / H.C. Geugjes, J. Heinsius
Auteur: Hannie Geugjes, J. Heinsius
Jaar: 2012
Klik hier voor boek in HvA-catalogus

Beschrijving
Socialezekerheidsrecht begrepen behandelt het socialezekerheidsrecht voor studenten in het hoger onderwijs. Bij de beschrijving van de verschillende regelingen op het gebied van de sociale zekerheid hanteren de auteurs de levenscyclus: een bespreking van de sociale zekerheid ‘van de wieg tot het graf’.

Het boek is op een voor studenten toegankelijke manier geschreven, is praktijkgericht en bevat in ieder hoofdstuk voorbeelden ter verduidelijking. Met name staat de vraag centraal met welke vragen een cliƫnt in de praktijk te maken krijgt. Dit neemt niet weg dat Socialezekerheidsrecht begrepen een studieboek is, waarbij de stof wetsystematisch door de auteurs wordt behandeld en diepgaand daarop wordt ingegaan.

Het boek is geschikt voor de hbo-opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), hbo-rechten (HBR), Personeel en Arbeid (P&A) en Management, Economie en Recht (MER/School of Economics).

Hannie Geugjes is als docent Recht verbonden aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij medeauteur van Arbeidsrecht begrepen.
Jan Heinsius – bekend van Boom Basics Arbeidsrecht en Boom Basics Socialezekerheidsrecht – is als universitair docent Sociaal recht verbonden aan de Universiteit Leiden.

Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten