donderdag 26 april 2012

Argumentatie / Frans van Eemeren e.a.


Titel: Argumentatie : inleiding in het identificeren van meningsverschillen en het analyseren, beoordelen en houden van betogen / Frans van Eemeren, Francisca Snoeck Henkermans
Auteur:  Eemeren, F.H. van, Snoeck Henkemans, A.F.
Jaar   cop. 2011 (4e herz. dr )
Klik hier voor boek in HvA-catalogus

Korte beschrijving

Argumentatie is erop gericht standpunten op een redelijke manier te verdedigen. Dat gebeurt zowel in informele gedachtewisselingen als in politieke debatten, juridische pleidooien en zakelijke betogen. Argumentatie is niet alleen belangrijk voor de individuele meningsvorming, maar ook voor het oplossen van onenigheid en het nemen van verantwoorde beslissingen.

'Argumentatie' biedt studenten in het universitair en hoger onderwijs inzicht in waar het bij argumentatie om gaat. De auteurs behandelen systematisch en grondig alle onderdelen van het analyseren, beoordelen en presenteren van argumentatie, van het identificeren van het verschil van mening en het reconstrueren van de argumenten tot het bepalen van het resultaat en het blootleggen van drogredenen. Ze illustreren hun uitleg met behulp van duidelijke aan de argumentatieve praktijk ontleende voorbeelden en laten hun uitleg steeds volgen door relevante oefeningen. Klik hier voor meer informatie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten