donderdag 22 december 2011

YU(E)P : young urban (ethnic) professionals : ambitieuze jonge vrouwen - Els Desmet e.a.

Titel: YU(E)P : young urban (ethnic) professionals : ambitieuze jonge vrouwen : de opkomst van een nieuwe middenklasse op Zuid
Auteur: Desmet, Els  Sour, Annemarie  Jong, Marleen de 
Jaar: 2011
Klik hier voor boek in HvA-catalogus
   
Korte beschrijving

Rotterdam wil gezinnen - de middeninkomens - behouden in de stad. Deze groep wordt verleid om in de stad te blijven wonen in nieuwe woonwijken op verlaten haventerreinen en oude woningen te slopen voor nieuwbouw. Op Rotterdam Zuid woont een grote groep goed opgeleide jonge allochtone vrouwen; de Young Urban Etnic Professionals. Hoe zien de jonge aanstormende talenten hun toekomst? Zijn zij te binden aan Rotterdam Zuid, een gebied dat tot de meest kwetsbare van Nederland wordt gerekend?

Els Desmet en Annemarie Sour brengen in beeld wat een groep jonge allochtone stadsvrouwen beweegt en motiveert. De persoonlijke verhalen maken de potenties en opgaven voor Rotterdam Zuid zichtbaar. Ze willen wonen in een wijk samen met ‘witte’ Nederlanders en gemengde scholen. Dit is belangrijk voor een goede ontwikkeling van de Nederlandse taal en voor het communiceren met Nederlanders in het Nederlands. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten