vrijdag 10 juni 2011

Titel: De bijstand in praktijk J. de Boer, W. heesen, R. Ros

Auteur: Boer, J. de

 ISSN: 2211-1778

Boek in de HVA catalogus

Korte beschrijving

De WWB (Wet werk en bijstand) is een belangrijke voorziening die de basis vormt van ons stelsel van sociale zekerheid. De WWB bestrijkt het gebied van het minimuminkomen, de bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag en wordt daarnaast ingezet ter bestrijding van armoede en als re-integratie instrument om mensen weer zo snel mogelijk aan een betaalde baan te helpen. De WIJ is primair bedoeld om jongeren tot 27 jaar een werkleeraanbod te doen waarbij als afgeleide ook recht kan bestaan op een inkomensvoorziening.

De WWB en de Wij zijn niet alleen veelzijdig, maar ook dynamisch en complex. Dynamisch omdat beide wetten anticiperen op ontwikkelingen in de maatschappij en daar ook continue op worden aangepast. Complex omdat de uitvoering niet alleen op de wet zelf is gebaseerd maar er ook rekening moet worden gehouden met andere wetten, jurisprudentie, gemeentelijke verordeningen, lokaal beleid en de individuele omstandigheden van de burger.

Het boek 'De bijstand in praktijk' behandelt op overzichtelijke wijze de WWB en de WIJ in al haar facetten waarbij vanuit de juridische kaders met name wordt ingegaan op de toepassing in de praktijk. Het bevat vele praktijkvoorbeelden, schema's, verwijzingen naar relevante jurisprudentie en is tevens voorzien van de volledige en actuele wettekst van zowel de WWB als de WIJ.

Door deze opzet is het boek niet alleen interessant als naslagwerk voor professionals (klantmanagers, werkcoaches, bijstandsconsulenten en advocaten) maar ook geschikt als studieboek voor sociale en juridische opleidingen en tevens toegankelijk voor ieder ander die de WWB en de WIJ beter wil leren kennen en daarover goed en actueel geïnformeerd wil zijn.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten